Janneniskan case-tarina: Pohjola Sairaalan haastava henkilö- ja taakannosto

Posted by Janneniska on 27.2.2019 11:08

Case-tarina-Janneniskan-ja-Pohjola-Sairaalan-nostotyo

Janneniska on ainutlaatuinen yritys Suomessa – samassa laajuudessa ei löydy vastaavaa ja yhtä kokonaisvaltaista nostopalvelujen tarjoajaa. Tässä artikkelissa esittelemme asiakastarinan, jossa hyödynnettiin kaikkia Janneniskan vahvuuksia läpikotaisesta suunnittelusta älykkään ratkaisun tarjoamiseen.  Haastavasta työmaasta huolimatta tuloksena oli tyytyväinen asiakas ja jouheva työskentely työmaalla. Saammeko esitellä, case Turun Pohjola Sairaala, jossa nostettiin sekä henkilöitä että henkilönostimia!

Henkilönosto ja taakannosto yhdessä paketissa

Me Janneniskalla saimme syksyllä 2017 mielenkiintoisen työn työpöydällemme, kun Turun Pohjola Sairaalan työmaalta soitettiin, ja pyydettiin apua aivan katon harjalla sijaitsevien ikkunoiden myrskylistojen viimeistelyyn. Päänvaivaa asiakkaalle oli tuottanut etenkin se, että suurella nostolava-autolla ei paikalle ylletty.

Lisäjännitystä urakkaan toi myös se seikka, että betonikannen (josta oli parempi etäisyys työtasolle ja myrskylistoihin) kantavuus oli laskelmien mukaan 4000 kg eli aivan mikä tahansa laite ei olisi soveltunut tämän työn vaatimuksiin.

Työmaahan ja sen ominaisuuksiin tutustumisen jälkeen tultiin siihen tulokseen, että paras ratkaisu on nostaa Janneniskan henkilönostimista B-kortilla ajettava TB290 Ruthmann välikannelle. Tämän 29 metriin kurottavan ja pienikokoisen henkilönostimen kokonaispaino on tasan 3490 kg, eli se sopi työhön täydellisesti. Kokonaisuudessaan Pohjola Sairaalan työmaalle tehdystä nostotyöstä teki poikkeuksellisen se, että siihen tarvittiin sekä taakan- että henkilönosto yhdessä paketissa.

Lataa maksuton opas turvallisen nostotyön suunnitteluun

Janneniskan-nostopalvelu-pohjolan-sairaalaJanneniskan RuthmannTB290 -henkilönostimen nostaminen käynnissä Turun Pohjola Sairaalan rakennustyömaalla.

Nostotyön suunnittelusta toteutukseen mobiilinosturin avulla

Työn poikkeuksellisesta luonteesta huolimatta Janneniskan ammattilaisilla oli kokemusta vastaavien töiden toteuttamisesta. Työssä voitiin näin ollen soveltaa ja yhdistellä aiemmista projekteista saatua kokemusta haastavien työmaiden suunnittelusta ja ennakoida tulevaa.

Kun tarvittavat valmistelut välikannen kantavuuslaskelmista turvallisuussuunnitelmaan oli hoidettu ja mietitty läpi, ryhdyttiin tuumasta toimeen. Kun henkilönostin ja muut tarvittavat laitteet oli saatu toimitettua työmaalle, kävi ammattilaisemme asiakkaan kanssa noston vaiheet huolellisesti läpi. Mobiilinosturin avulla saatiin Janneniskan kevyempi henkilönostin näppärästi nostettua katutasosta ilmojen halki työskentelykannelle. 

Tämän jälkeen piti nostolava-auto vielä ajaa kannella oikeaan nostopaikkaan, varoen työmaalla sijaitsevia materiaaleja ja muista esteitä. Pakettiautoalustaisella Ruthmann TB290:llä henkilönostimen siirto hoitui ketterästi ja nopeasti.
 Janneniskan-nostopalvelu-pohjolan-sairaala-1Janneniskan Ruthmann TB290 on monipuolinen ja ketterä henkilönostin.

Lopuksi Janneniskan nostoalan ammattilainen perehdytti henkilönostimen käyttäjän laitteen ominaisuuksiin, sekä oikeaoppiseen ja turvalliseen käyttöön. Yhdessä asiakkaan kanssa käytiin läpi noston vaiheet ja huomioon otettavat asiat, jotta henkilönosto ja ikkunoiden myrskylistojen asennustyö saatiin tehtyä turvallisesti ja tehokkaasti ilman keskeytyksiä, aikataulun mukaisesti.

Tuloksena tyytyväinen asiakas ja erinomainen palvelukokemus

Tuloksena tässä case-tarinassa oli erittäin tyytyväinen asiakas, joka oli vaikuttunut saamastaan palvelusta. Janneniska sai kiitosta siitä, että kehitimme asiakkaalle toimivan ratkaisun monista haasteista ja työmaan haastavuudesta huolimatta.

Janneniskan osaavat asiantuntijat ratkaisivat asiakkaan ongelman myös kustannustehokkaasti: työ, johon asiakas oli arvioinut kolmen päivän työtarpeen, saatiin valmiiksi vain yhdessä päivässä, eli reilusti suunniteltua nopeammin.

Asiakas oli tyytyväinen myös laitteeseen ja sen tuomiin hyötyihin, minkä seurauksena Janneniskan Ruthmann TB290 henkilönostin jäi alueelle tekemään muitakin julkisivutöitä.

Katso vielä alta video siitä, miten nostotyö Turun Pohjola Sairaalalla eteni:

 

Lataa myös ilmainen nostotyön suunnittelun opas työmaasi tueksi:

Lataa maksuton opas turvallisen nostotyön suunnitteluun | Janneniska

Lue myös:

Janneniskan nostomiespalvelu – mikä se on?
Janneniskan nostomiespalvelu takaa tehokkuuden ja säästöt työmaalla
Janneniskan case-tarina: Nopea ja tehokas yhteistyö LP Electricin kanssa
Turvallisen korkealla työskentelyn neljä tukijalkaa
Valitse oikea henkilönostin: nostolava-auto vs. hinattava nostin

Tutustu lisää:
Palvelut
Kalusto
Referenssit

 

Topics: Turvallinen nostotyö, asiakastarina, nostomiespalvelu

Janneniska - Safe Lifting of People

Janneniska on pohjoismaiden johtava nostolava-autoja vuokraava yritys. Toimintamme perustana on ammattitaitoinen ja palveleva henkilökunta sekä nykyaikainen ja turvallinen kalusto.

Tilaa Janneniskan uutiskirje

Uusimmat kirjoitukset